De maandwinnaars op een rij.

Januari: Ter Steeg Lederwaren

Ter Steeg Lederwaren begint 2018 goed met het winnen van een prestigieuze landelijke vakprijs. De oer-Doesburgse winkel in de Meipoortstraat pakt de Story Telling Award in de categorie “Leather and Shoes”┬ámet een straatlengte voorsprong op de concurrentie. Het juryrapport van de landelijke retailwedstrijd is lovend: “door de oprechte interesse van de medewerker voelt de sfeer in de winkel prettig. De medewerker stelt meerdere vragen om zo de klant optimaal te kunnen helpen”. Eigenaar Hans ter Steeg mag trots zijn op deze landelijke titel.

Ondernemer van januari 2018: Ter Steeg Lederwaren

Februari: Gietburg Group

De Gietburg Group staat begin dit jaar een grote slag. De Doesburgse gieterij neemt staalbedrijf Waeles Holding BV uit Nieuw-Vennep over en geeft daarmee de omzet een flinke injectie. De overname is reden om de Gietburg Group uit te roepen tot maandwinnaar en een pluim waard voor de Doesburgse industrie. Waar een kleine stad groot in kan zijn.

Ondernemer van februari 2018: Gietburg Group

Maart: Only for Men

Only for Men gaat met zijn tijd mee en geeft de kledingwinkel een nieuwe uitstraling. Diverse shop-in-shops worden volledig verbouwd en toegevoegd aan het al fraaie assortiment. In de vernieuwde winkel in Doesburg is het totaalconcept voor de moderne man duidelijk zicht.

Ondernemer van maart 2018: Only for Men

April: Kunstburg

Stapje voor stapje groeien. Dat is het motto van Kunstburg. De speciaalzaak groeit zo hard dat het in het voorjaar verhuist naar een groter pand in de Kerkstraat in de binnenstad. Met als gevolg: een nog breder assortiment met teken- en schildermaterialen. Reden genoeg om Kunstburg uit te roepen tot maandwinnaar.

Ondernemer van april 2018: Kunstburg

Mei: Goudsmid Laura Egbers

Ondernemerschap is kansen zien en kansen benutten. Laura Egbers kijkt naar tv en ziet schaatster Esmee Visser Olympisch Kampioen worden. Ze ziet ook dat Visser bij binnenkomst van de Olympische haar rugtas vol heeft geplakt met spelden. De Doesburgse eigenaresse van www.spelden.com besluit een speciaal speld te maken voor Visser wat in mei resulteert in een ontmoeting en overhandiging van het speld aan de schaatskampioen.

Ondernemer van mei 2018: Goudsmid Laura Egbers

Juni: Hapas & Tapas bij de Bouche

Na een leegstand van enige tijd zien we in de Boekholstraat Hapas & Tapas bij de Bouche verschijnen. In dit restaurant staat het delen van gerechten centraal en vanaf de start zit het restaurant vol. De vliegende start van de eetgelegenheid is reden om Hapas & Tapas bij de Bouche uit te roepen tot maandwinnaar.

Ondernemer van juni 2018: Hapas & Tapas bij de Bouche

Juli: Building Colours

Building Colours opent de deuren in de Ooipoortstraat. Initiatiefnemer Dymph Konig stelt voor interieurwinkel een assortiment samen met unieke producten zoals stoelen, gordijnstoffen, kussens, behang en spiegels. Voor elke budget wat wils. Konig wil een regionale functie vervullen. Het starten van deze opvallende winkel is reden om haar uit te roepen tot ondernemer van de maand juli.

Ondernemer van juli 2018: Building Colours

Augustus: Esther Pelgrom

Esther heeft een opvallende carriereswith achter de rug. Jarenlang is ze het gezicht van een speciaalzaak in de binnenstad, maar kiest ze voor haar passie: muziek. Ze wordt professional in de muziek en bedenkt, regelt en presenteert zelf een eigen theatershow in oktober. De lef om te switchen wordt beloond met de maandprijs voor augustus.

Ondernemer van augustus 2018: Esther Pelgrom

September: Hot Rod

Al 40 jaar een begrip tot ver buiten Doesburg. Keverspecialist Hot Rot viert in het najaar een prachtig jubileum. De stabiele factor van kwaliteit leveren in de dynamische autobranche en dat al 4 decennia lang is voor de wedstrijdorganisatie reden om deze ondernemer op Beinum te belonen met een maandprijs.

Ondernemer van september 2018: Hot Rod

Oktober: Xycleservice

Je verantwoording nemen als ondernemer in het belang van de veiligheid. Voor Xycleservice niet meer dan logisch. Al jaren werkt de fietsspecialist belangenloos mee aan fietsverlichtingchecks om zo in de donkere herfstdagen fietsers veiliger van huis naar werk en school te brengen. De lampencheck is reden om de zaak van ondernemer Camiel Banda uit te roepen tot ondernemer van de maand oktober.

Ondernemer van oktober 2018: Xycleservice

November: Bloem en Kunst Doesburg

Ondernemen op het snijvlak van kunst en bloemen. De kersverse winkel Bloem en Kunst Doesburg in de binnenstad doet dit. Satyama Maliepaart en Narayano Vrolijks zijn meer dan 30 jaar actief in de bloemenbranche wereldwijd en strijken in november neer in de Kerkstraat in ons fraaie Doesburg. De lef om bloemen en kunst te combineren in een businessmodel is reden voor de organisatie van deze ondernemerswedstrijd om ze uit te roepen tot maandwinnaar.

Ondernemer van november 2018: Bloem en Kunst Doesburg

December: Andre Bikker

De veelzijdige Andre Bikker, bekend van De Schilderschool, steekt het vuurtje op in 2018. Hij komt met een innovatieve kunstvorm met vuur en hout, gravuur genaamd. Zijn kunstwerken zijn tot ver buiten Doesburg te zien, maar krijgen pas echt aandacht als hij meerdere gravuur-werken ophangt in de Doesburgse horeca. De energieke en positieve kunstenaar toont andermaal ondernemerschap en wordt beloond met de maandprijs.

Ondernemer van december 2018: Andre Bikker